Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
basel 2018 event banner

Fintechbedrijf Equiniti KYC Solutions kiest in nasleep Brexit toch voor Amsterdam

Fintechbedrijf Equiniti KYC Solutions blijft in Amsterdam en verhuist naar een grote pand. Nadat het Nederlandse bedrijf KYC Solutions in 2016 werd overgenomen door het Britse Equinti was er sprake van een verplaatsing naar het Verenigd Koninkrijk. Vanwege de naderende uittocht van de Britten uit de Europese Unie, koos het fusiebedrijf nadrukkelijk voor het realiseren van de ambities op het Europese vasteland.

Vrees voor stop internationaal talent

En dit terwijl het Londense Innovate Finance, de brancheclub voor fintech bedrijven, juist net de symbolische stap heeft gezet een kantoor te openen midden in de City. Hiermee wil The Voice of Global FinTech een signaal afgeven aan haar investeerder om in de City te blijven geloven als belangrijkste fintech-hub. Londen is nu nog de fintech-hoofdstad van de wereld. Echter, met het naderende Britse vertrek uit de EU bestaat de vrees dat de instroom van internationaal talent staakt.

Onzekerheid schadelijk

Taavet Hinrikusm, oprichter van het succesvolle Londense Transferwise, bevestigt deze vrees. ‘We zijn blij met ons hoofdkantoor hier, maar nu zou ik waarschijnlijk niet nog eens voor Londen gekozen hebben. We hebben geen flauw idee wat Brexit zal brengen en die onzekerheid is schadelijk.’

Trotse wethouder Amsterdam

Ook Equiniti KYC Solutions kiest dus voor een hoofdkantoor, goed voor 300 werknemers, binnen de grenzen van de EU. Wethouder Kajsa Ollongren is trots op de keuze voor Amsterdam. ‘Het is een perfecte match met onze stad. Met de verhuizing naar het nieuwe kantoor investeert Equiniti KYC Solutions niet alleen in de toekomst van het bedrijf en zijn producten, maar ook in toekomst van jonge talenten.’

Het nieuwe kantoor van Equinti KYC Solutions wordt op 21 april feestelijk geopend.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *