Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

‘Bewuster bezig zijn met financiële toekomst is een must’

Door de lage rente, de verandere rol van de overheid en de vergrijzing in Europa is het voor consumenten belangrijker om zelf vermogen op te bouwen. Dat stelt Thomas Bunnik, CEO van vermogensbeheerder Pritle. Nieuwe technologie gedreven dienstverleners bieden deze mogelijkheid.

Tien jaar geleden hadden klanten alleen de traditionele banken, maar tegenwoordig hebben consumenten een breed palet om uit te kiezen wanneer het om hun financiële huishouden gaat. Vermogensbeheerder Pritle maakte in oktober van dit jaar een sprintstart en breidt begin 2016 uit naar België. De belangrijkste boodschap van CEO Thomas Bunnik is dat we moeten nadenken over onze toekomst en financiën.

Financiële toekomst
Het pensioen is nog steeds een stoffig onderwerp voor de Nederlandse burger. Toch is het belangrijk dat deze er meer mee bezig is. “De dertiger en veertiger van nu moet bewuster omgaan met het veilig stellen van zijn of haar gezonde financiële toekomst”, aldus Bunnik. De doelgroep van Pritle heeft te maken met grote risico’s: “In heel Europa is de bevolking aan het vergrijzen, wat betekent dat we langer voor ons zelf moeten zorgen. Tegelijkertijd versobert het sociale vangnetwerk door verschillende bezuinigingen.”

Verwachte rendementen worden niet gerealiseerd door pensioenfondsen: “Door de lagere rendementen van de afgelopen tijd zien mensen dat er wat er moet veranderen. Daarnaast is sparen minder interessant want de rente is historisch laag.” Het ooit zo stoffige onderwerp pensioenen is voor de Nederlandse burger daardoor steeds belangrijker en daar speelt Pritle slim op in: “We zijn niet alleen commercieel bezig, we willen iedereen inzicht geven om hun eigen financiële toekomst veilig te stellen.”

België
Volgens Bunnik is het nu het geschikte moment om stappen te maken in Europa: “De markt waarin wij bezig zijn, verandert snel. Het grootste voordeel dat wij als bedrijf hebben, is dat we snel kunnen schakelen. Dat moeten we benutten.” Banken zijn door hun organisatorische structuur trager met veranderen: “Wij spelen sneller in op de veranderde behoefte van de consumenten.”

De keuze voor een eerste uitbreiding over de landsgrenzen naar onze zuiderburen was snel gemaakt: “Geografisch ligt het naast Nederland, wat gemakkelijk is. Daarnaast is het een wat kleiner land waar nog veel ruimte is voor vernieuwing van beleggingsdiensten.” Pritle speelt goed in op dat gat in de markt door de minder gemoderniseerde Belgische vermogensmarkt op te schudden met een nieuwe dienst. Bunnik geeft aan direct verder te kijken: “De Vlaamse taal lijkt natuurlijk op de Nederlandse taal, waardoor communiceren gemakkelijk gaat. We kunnen dan direct een slag slaan voor het Franse deel van België. Door deze stap kunnen we straks makkelijker de grens over naar Frankrijk.”

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles